Новият Cadillac Escalade предлага общо 37 инча OLED дисплеи и дизел. Да, дизел!

  • Гаалерия с 19 снимки. Гаалерия с 19 снимки.

07 Feb 2020

Дисплеите всъщност са общо три, поставени един в друг и извити. Cadillac казват, че за пръв път се използват OLED (Organic Light Emitting Diode) екрани в автомобилното производство. Трябва да признаем, че таблото наистина изглежда внушително.

То е съставено от три екрана, 7,2-инчов вляво от волана, 14,2-инчов зад него и още един, 16,9-инчов за инфоразвлекателната система, най-вдясно. Американците също казват, че тези дисплеи предлагат два пъти повече плътност на диодите, отколкото 4K телевизор. Супер.

Прессъобщението започва с екраните и продължава с аудио системата на AKG – производителите на професионална аудио техника, които за пръв път правят стерео за автомобил. Серийно то е с 19 говорителя, но може да се поръча и топ версия с 36 тонколони! Тридесет и шест, включително и в подглавниците на седалките.

Колата ще може да се поръча в пет нива на оборудване – Luxury, Premium Luxury, Sport, Premium Luxury Platinum и Sport Platinum. Всичките идват с 22-инчови джанти, а в случай, че стандартното изпълнение на купето ви е късо – 5,38 метра с междуосие 3 метра -, може да си го поръчате в изпълнението с дълга база ESV, което се простира на 5,76 метра и междуосие 3,4 метра. Всички размери на Escalade са внушителни. Камионоподобното SUV е широко почти 2,1 метра, а височината му е почти 2.

2021 Escalade е разточителен и отвътре: 40% повече място на 3-я ред седалки и, забележете, 68% по-голям багажник, чиито обем възлиза на 722 литра. Това е пространството, което остава зад третия ред седалки на стандартната версия, късата база... Багажникът при ESV е най-малко 1214 литра.

Окачването за пръв път при модела е с независима схема на задната ос. От Sport нагоре колата (по-скоро камионът) идва с Magnetic Ride Control амортисьори и въздушни възглавници, както и с електронен диференциал с ограничено приплъзване.

Двигателите? Сериозна новост и тук, която не познатия 6,2-литров атмосферен V8 с 420 к.с. при 5600 об/мин, комбиниран с 10-степенен автоматик. Новостта е, че за пръв път ще може да си купите Cadillac Diesel! Хах! Още по-любопитното е, че нафтовата машина не е с обем 5-6 литра, а е едва 3-литров редови 6-цилиндров, чиито въртящ момент обче е идентичен с този на атмосферния бензин – 460 Нм. Мощността му е 377 к.с. при 3750 об/мин, като той също идва серийно с 10-степенния автомат Hydra-Matic 10L80.

Цените? Все още не са обявени. Автомобилът ще започне да се произвежда от третата четвъртина на 2020-та година, като стартовата цена за актуалния модел в САЩ е 75 175 долара. Така, че очаквайте по-високи суми.

 

Лукс от Китай!