След пикап Tesla, вече има и пикап Nikola - с над 900 коня и водородна клетка на борда

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

11 Feb 2020

Nikola Motors - това са пичовете, които правят влекачи на водород. Сега са готови с първия си пикап на водород - Nikola Badger. Всъщност возилото е плъгин хибрид - зарежда се както от контакта, така и с водород, което позволява пробег с едно пълнене от респектиращите 1000 км. Звучи супер, особено в съчетание с 3,1 секунди до 100 км/ч и размерите от 5,90 метра.

Американската компания залага на доста по-консервативен дизайн, в сравнение със Cybertruck и разкрива доста детайли за пикапа още сега. Пробегът само с електрическата батерия ще достига 500 км, а шофорът ще избира с сам дали да се движи на ток, произведен от водородната клетка, или на такъв от батерията. Мощността ще бъде около 460 к.с., като за кратко време ще са налични пикови 915 к.с. и 1330 Нм. Батерията за зареждане от контакта е 160-киловатчасова, а тази за горивната клетка - 120-киловатчасова. 

Nikola обещава безпроблемна работа на батериите до -30 градуса по Целзий. Badger ще бъде способен да осигури до 15 кВт енергия, в случай че го използвате, за да захранвате къщата си - например при спиране на тока заради буря или някакво природно бедствие.

 

Много практичен и интересен!