Какво означава детайлинг?

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

30 Mar 2020

Ясно е, че думата не е българска, ясно е и че идва от детайл. Както и, че често се употребява от съсредоточено изглеждащи хора с ръкавици, които внимателно правят нещо по най-различни автомобили. Какво обаче точно представлява т.н. детайлинг? По-прецизно измиване или нещо повече? Запечатване на повърхностите със специални продукти? Полиране? Има ли смисъл да се прави на нови коли или ефект има само на по-стари? Още повече, тази „наука“ сложна ли е, запазена е само за професионалисти или може да се практикува и на ниво „хоби“? Можем ли да се изолираме за няколко часа в гаража или ни е необходимо специално помещение?

Много въпроси, на които потърсихме отговор от Detailing Bulgaria, от чийто щанд на VW Club Fest 2020, ни заболя главата. Заболя, защото разнообразието от продукти на фирмата е буквално главозамайващо. Научихме, че съществуват препараити и пособия, за цели, които… не подозирахме, че съществуват. Разбрахме, че чистата кожа е матовата кожа, че седалките трябва да се чистят с четка с естествен конски косъм, че препарат за почистване на кожа не означава за защита на кожа… Защото затова си има друг флакон…

Оказва се, че детайлингът определено е изкуство, но за което не е необходимо да сте Пикасо, за да го практикувате успешно. Надяваме се това видео да ви бъде полезно, както и разходката из сайта на Detailing Bulgaria, който също дава яснота относно кое за какво е и как се прави.

Огромната гама от продукти на Detailing Bulgaria може да откриете на сайта: detailingbg.com

Лукс от Китай!