Първоаприлската ни шега с Tesla Model S TDI бе отразена от световни медии

  • Първоаприлската ни шега с Tesla Model S TDI бе отразена от световни медии

02 Apr 2020

Наистина, човечеството минава през много труден период и настроението е минорно. Но това не значи, че трябва да спрем да бъдем себе си, ние хората, нито да спрем да генерираме новини от автомобилния и мотоциклетния свят – ние, екипа на DizzyRiders (които също сме хора).

Дори смятаме, че е добро дело да разнообразяваме с такива публикации залетия с изказвания по тема №1 интернет. Радваме се на подкрепата ви, която виждаме чрез активността ви в сайта и YouTube канала ни, бъдете здрави, ще минем и през всичко това! Затова и не се поколебахме да си направим шега вчера, с публикацията ни  „Tesla Model S… с 2.0 TDI от VW Passat.“

Измислена новина, която получи отзвук в световни медии, като сайтът insideevs.com, специализиращ в сферата на електромобилите, италианският auto.everyeye.it, а оттам и в още няколко страници. Първият дори публикува втора новина днес, разкриваща, че Tesla-та е измислена, но и засягаща сериозно темата, че подобно нещо наистина може да се случи скоро, поради новата политика на Мъск относно възстановяването на ударени или тотализирани коли на маракта.

Как създадохме новината? Намерихме тази бяла Model S, в съвсем стандартно изпълнение 75D, в британския сайт Parkers.co.uk. И след няколко сркрийшота, свалени снимки, ровене в интернет и игра с Фотошоп, вече „имахме новината“.

Номерата „свалихме“ и преработихме от сниманото през май Audi Q3, видеото за което може да гледате в канала ни. За по-голяма достоверност, намерихме и подходящ скоростен лост – DSG кутия, „свалена“ от 2007 VW Passat R36, a TDI значката копирахме от Bora.

Поздравления за онези от вас, които се усетиха и си направиха труда да потърсят оригиналната кола. И отново благодарим на всички, за подкрепата и интереса, който проявявате към нашата медия. Бъдете здрави!

Първородната Godzilla!