Hofele превърна Mercedes-AMG E53 в малък Maybach

  • Hofele превърна Mercedes-AMG E53 в малък Maybach

07 Apr 2020

Този супер симпатичен Mercedes-AMG E53 Cabriolet трябваше да бъде звездата на немската тунинг фирма Hofele по време на изложението в Женева в началото на миналия месец. Всички знаем, че събитието беше отменено, което пък принуди компанията да покаже возилото онлайн. Е, сега ни е още по-яд, че салонът не се проведе.

Стилният кабриолет е боядисан в цвят Royal Peacock Blue и е получил нови хромирани декоративни елементи. Радиаторната решетка също е била сменена, а особено впечатление ни правят полираните 21-цолови джанти, които силно наподобяват тези при модерните модели на Maybach.

В интериора откриваме нова контурна бяла кожа, както и по-качествени и изтънчени материали за таблото, централната конзола и вътрешните панели на вратите. Силови подобрения липсват, но и заводският хибридизиран 3-литров турбо мотор се представя достойно със своите 435 к.с.

За момента проектът е единична бройка и се продава. Цената му не е известна, но със сигурност ще е доста по-висока от тази на заводския модел от Mercedes - 88 048 евро.

Първородната Godzilla!