Бен Чен размаза Gemballa Mirage GT в сърцето на Ню Йорк

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.
  • McLaren 12C Spyder, след катастрофата на Бен в Тексас. McLaren 12C Spyder, след катастрофата на Бен в Тексас.

08 Apr 2020

Бенджамин Чен е скандална личност. Милионер и колекционер на редки автомобили, той е и един от основателите на ралито за такива ‘GoldRush Rally’, наподобяващо по-известното и международно събитие ‘Gumball’. В което няма нищо лошо, само по себе си, освен ако GRR не бе често критикувано за това, че участниците нарушават правилниак за движение по пътищата. Което е също нещо, очаквано от подобен тип „надпревара по обществените пътища, но без състезателен характер…“

Основният проблем на г-н Чен е репутацията му на човек с гръмки изказвания и няколко катастрофи със скъпи автомобили. Като например изказването му, че „Koenigsegg Agera R e лай*о!“. Доста сериозно заявление за кола, струваща няколко милиона и известна с това, че е една от най-бързите в света. Друг известен „момент“ от живота на Бен е тотализирането на McLaren 12C Spider след катастрофа в Тексас, по време на въпросното GRR рали. Освен това, на името на Чен се пише и леката щета, причинена на екземпляр от супер редкия Mercedes-Benz CLК GTR.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WTF 🙃🙃 #porsche

A post shared by Exotics Vs Classics (@speedtimers) on

Най-новата изцепка на американеца обаче е по-сериозна и датира от вчера (07.04.2020) – катастрофа и опит за бягство от мястото на произшествието, което е… центъра на Ню Йорк. Сериозна катастрофа със супер рядката Gemballa Mirage GT, номер 23 от само 25, направена специално за него.

В интернет вече се появиха много видеа от инцидента, като най-важното е, че няма пострадали. На видео от охранителна камера се вижда как колата поднася с висока скорост, преминава през кръстовището с лявата врата напред и се врязва в спрелия до тротоара ван. Сблъсъкът е силен и измества белия ван с повече от 10 метра напред. Явно шокиран, Бен напуска мястото на произшествието със смазаната кола, за да бъде спрян от полицията няколко пресечки по-надолу.

Първородната Godzilla!