Влак отнася ТИР с лодка на прелез в Норвегия. Няма пострадали

  • Галерия с четири снимки от мястото на инцидента Галерия с четири снимки от мястото на инцидента

01 May 2020

Зрелищна катастрофа, разиграла се този четвъртък (29 април 2020) в Норвегия, е записана от очевидци. Видеото показва как пътнически влак удря и отнася на десетки метри със себе си влекач с ремарке, върху което има лодка. Действието се развива в град Шиен в Южна Норвегия. За щастие шофьорът на камиона и неговият спътник успяват навреме да напуснат кабината и не са засегнати. Във влака, който дерайлира вследствие на инцидента, има седем души - четирима пътници и трима души персонал.

Местните медии не съобщават повече подробности, нито как се е стигнало до засядането на ремаркето. Очевидци твърдят, че камионът е минавал при вдигнати бариери и не е нарушил правилата. Видеото започва след като шофьорът и спътникът му са слезли и безпомощно оглеждат ситуацията.

Ане Майер, говорител на местната полиция, цитирана от норвежкото издание NRK, съобщава, че причините за инцидента тепърва ще се разследват и допълва, че само един от пътниците във влака е закаран в болница за преглед, но е изписан веднага.

 

Първородната Godzilla!