Бихте ли платили 185 хил. евро за Tesla Model S комби?

  • 22 снимки на уникалното комби 22 снимки на уникалното комби
  • Колата е на 60 хил. км Колата е на 60 хил. км
  • 423 к.с. и 600 Нм отиват към задните колела 423 к.с. и 600 Нм отиват към задните колела
  • Създателите са сложили означението Model SB от Shooting Brake Създателите са сложили означението Model SB от Shooting Brake

04 май 2020

Зеленият превозвач на стикове за голф, ски оборудване и буркани е на две години (четири, ако броим и историята преди метаморфозата) и е преработка на холандската RemetzCar. За база е послужила семейната Tesla P85 на Флорис де Раад, който искал нещо “по-така”, тъй като - поне в Нидерландия - Model S е твърде популярен модел.

Първоначалната идея била за дребносерийно производство - говорим за 10-20 екземпляра. Оказало се обаче, че преработката е прекалено скъпа и едва ли ще се намерят клиенти, които да чакат толкова дълго и да вложат толкова много пари. Така че комбито си остава уникално и RemetzCar не предвижда да произвежда втори екземпляр. Единственият модел сега си търси нов собственик, който да покрие разходите от 185 хил. евро дотук. Това е приблизително двойно спрямо цената на оригиналната кола.

Техниката на комбито е напълно стандартна за S 85 Performance с обновяването от 2016. Колата има 423 к.с. и 600 Нм, които отиват към задните колела. Пневматично окачване, 21-инчови джанти и панорамен покрив допълват списъка с екстрите. Колата е навъртяла около 60 000 км, повечето от тях - преди да се превърне в комби. Пробегът с едно зареждане в реални условия е в рамките на 410-430 км, съобщава продавачът.

Източник: Electrek 

 

Коментари
Коментирай

Sending ...