Собственик на Model 3 заключи крадец в колата си

  • Собствениците на всяка кола могат да заключат крадец Собствениците на всяка кола могат да заключат крадец
  • Толкова е просто! Толкова е просто!
  • Два начина да излезеш от заключена кола Два начина да излезеш от заключена кола

15 May 2020

Една от хитрите опции, които Tesla предлага за Model 3: отключване (и съответно заключване) на колата с телефона. Телефонът ви работи като дистанционно и дублира картата за достъп до колата. В Калифорния въпросната опция е позволила на собственик на Model 3 не само да предотврати кражбата на колата си, но дори да заключи крадеца вътре. Разбира се, това може да стане и с обикновено дистанционно, но в случая използването на телефона може би е объркало допълнително крадеца. Още в началото заподозряхме, че има "утежняващи" обстоятелства, които са му попречили да си отключи отвътре.

Може да си представите изненадата на полицаите от окръг Барстоу, когато се отзовават на сигнал за опит за кражба и намират заподозрения заключен и видимо ядосан на шофьорското място.

Полицейското съобщение във Facebook дава повече яснота. Според него 21-годишният Чарли Смит е бил под въздействието на упойващи вещества. Вероятно това му е попречило да открие бутона за отваряне на вратата отвътре…

Друга функция на Tesla - Sentry Mode - също вече доведе до няколко ареста. Тя включва камерите, алармата и аудиосистемата на макс, когато колата “усети” опит за кражба - счупване на прозорец, например.

 

Много практичен и интересен!