Затварят част от околовръстния път на София за цялото лято

  • Така трябва да изглежда околовръстното шосе в София в участъка между Младост и Цариградско шосе след разширението Така трябва да изглежда околовръстното шосе в София в участъка между Младост и Цариградско шосе след разширението

11 Jun 2020

Софийският околовръстен път ще бъде затворен за движение в участъка си между пътните възли “Горубляне” и “Младост” до 10 септември, стана ясно от съобщение на АПИ, публикувано днес. Забраната за движение важи от неделя, 14 юни, като причината е разширяването на шосето от двулентово в 6-лентово. Строителните дейности по 6-километровия участък от Младост до “Цариградско шосе” по план трябва да завършат до края на 2021. Забраната за движение в участъка до 10 септември тази година се налага заради изграждането на нов надлез, съобщават от агенцията.

Транзитното движение ще бъде отклонено по Северната скоростна тангента, а жителите на близките квартали ще трябва да използват “Цариградско шосе”, “Александър Малинов” и “Самоковско шосе”.

Разширението на околовръстния път в този участък започна през октомври, като километър от новия 6-лентов път струва 24 млн. лв.

 

Първородната Godzilla!