Новият Tiguan R е 320-конна семейна играчка

  • Галерия с 22 снимки Галерия с 22 снимки

01 Jul 2020

Volkswagen обнови един от най-продаваните си модели. Tiguan е получил не само обичайните нови брони, светлини и джанти, но и нещо доста симпатично - версия R. Колата носи много от стилните детайли, които видяхме при новия Arteon R, включително варианта Evo4 на двулитровия бензинов мотор с 320 к.с. и 420 Нм. Въпросните отиват към четирите колела през новата система за разпределяне на въртящия момент R-Performance, която не само разпределя нютоните между двата моста, но и между двете задни колела. Tiguan R седи с 10 мм по-близо до асфалта от стандартния обновен Tiguan и стъпва на нови 21-инчови джанти Estoril, които крият сериозно изглеждащи спирачки.

Стандартният обновен Tiguan също има с какво да се похвали. Освен по-стилната външност с по-ръбат дизайн, той се предлага в цели 15 цвята, така че най-накрая има шанс морето от сиво-черни Tiguan по пътищата да се разнообрази от нещо по-свежо. В интериора откриваме нов волан, сензорни повърхности по него и на централната конзола, включително за управлението на климатика, както и дигитално табло с 8 или 10,25-инчов дисплей, в зависимост от възможностите на банковата ви сметка.

 

Системата Travel Assist вече предлага автоматично ускорение и спиране при скорости до 210 км/ч, а адаптивният круиз контрол познава ограниченията на скоростта и взима предвид знаците за край и начало на населено място, а също кръговите кръстовища.

Интересна и очаквана новост е плъгин хибридът с 245 к.с., който предлага възможност за движение изцяло на ток, в съчетание с бензинов мотор за дълги преходи. 

 

Лукс от Китай!