Илон Мъск пусна… сатенени шорти Tesla S3XY. Неслучайно струват 69,420 долара за чифт

  • Галерия с 2 снимки. Галерия с 2 снимки.

09 Jul 2020

След пропан-бутановата огнехвъргачка, пускането на личния си автомобил в… космоса (защото в mobile-то може всеки), Tesla Cybertruck и останалата камара налудничаво-гениални идеи на Илон Мъск, получаваме и маркови шорти.

„Празнувайте лятото с късите шорти Tesla“ казва описанието на продукта, който е съвсем официален в shop.tesla.com, макар и да е вече изчерпан. „Тичайте, като вятъра или се забавлявайте, като Либерачи, с вашите червени сатенени шорти със златна щампа“, продължава подканващото да си купите чифт послание.

Посланието на тези гащи за спорт обаче, както повечето продукти и действия на Мъск, имат много по-дълбоко послание. С този продукт Илон се присмива на всички бивши инвеститори, които не са повярвали в компанията му (Tesla) и са продали акциите си (т.н. ‘short-sellers’) и във връзка със скандала с марухуаната. Припомняме, че човекът зад SpaceX и Tesla пуши джойнт в YouTube подкаста на Джо Роган.

Цената също не е случайна – 69,420 долара. Втората част след запетаята идва подканата „4 и 20“ (жаргон на употребяващите марихуана, в случай, че не знаете), най-общо казано означаваща „Хайде да пушим“. Шейсет и деветката пък Мъск „разшифрова“ с публикация в Tweeter гласяща „69 days after 4/20 again, haha“. A, да, надписът отзад на… дупето. ‘S3XY’ са инициалите на четирите модела от актуалната гама на марката. А защо Model 3 не се казва Model E, разяснява Иван Монев в ревюто ни именно на този модел. Кликнете тук за да го гледате, ако не сте.

Много практичен и интересен!