Вижте как влекачи превозват 2300-тонна иранска военна подводница през пустинята

  • Чудовището е голямо, няма съмнение. Искаме да видим и спускането във водата... Чудовището е голямо, няма съмнение. Искаме да видим и спускането във водата...

11 юли 2020

Подводниците, особено военните, рядко се появяват в любителски клипчета. В случая става въпрос за 72-метрова иранска военна подводница, която прекосява кратък участък от пустинята в близост до град Бандар Абас в южната част на Иран.

 

 

Не е ясно по каква причина 2300-тонното чудовище се пренася по суша, но вероятно има някаква повреда, която не му позволява да стигне до там, закъдето е тръгнало, по вода. 

Popular Mechanics, които първи публикуваха клипа, съобщават, че подводницата е качена на платформа с 88 колела (ние не успяхме да ги преброим). Става въпрос за дизел-електрическа подводница от клас Kilo (877 Палтус е официалното руско означение), произведена в Съветския съюз. Висока е 9,7 метра и широка 19,6 метра, като - когато не се превозва от влекачи на сушата - има екипаж от 52 души и може да слиза на дълбочина от 300 метра.

Повече подробности за видеото няма. В клипа виждаме, че два свързани влекача се готвят да дърпат подводницата, но сме сигурни, че зад гигантското ремарке вероятно има още няколко, които ще бутат масивната конструкция.

 

Коментари
Коментирай

Sending ...