Колко печелят най-популярните автомобилни инфлуенсъри в наши дни?

  • Колко печелят най-популярните автомобилни инфлуенсъри в наши дни?

21 Jul 2020

Попаднахме на доста любопитна статистика относно приходите, които някои от най-известните автомобилни т.нар. инфлуенсъри заработват. Цифрите касаят глобалната сцена и социални мрежи като Instagram, YouTube и Facebook.

Данните идват от платформата GoCompare като можем да ви уверим, че са приблизителни. Нито един от споменатите инфлуенсъри не разпространява свободно информация за приходите си, тъй като това е силно спекулируема тема.

На първо място в класацията се нарежда Алекс oт SupercarBlondie - онази руса мадама, която се вози и кара всякакви изродски автомобили по целия свят. По принцип е родом от Австралия, но в момента живее в Дубай и може да се похвали с годишен доход от над 1.1 милиона паунда. Смята се, че всеки един пост на Алекс в Instagram й носи приходи от има-няма 25 000 паунда.

На второ място се подрежда Колин Фърз със своите малко над половин милион паунда, заработени всяка година. По нашите среди този тип не е много известен, но пък каналът му предлага доста повече от просто бързи ревюта на автомобили. 

Пълната статистика можете да откриете на този линк като отново подчертаваме, че не можем със сигурност да потвърдим автентичността на посочените цифри. Все пак, доста сме изненадани да видим Джей Лено едва на десето място в класацията с някакви си смешни 253 000 паунда приход на година.

А само за сравнение, ние от нашата си камбанария можем да споделим с вас, че тези главозамайващи суми най-вероятно никога няма да бъдат достигнати в България. Съвсем грубо и ориентировъчно - но достатъчно показателно за ситуацията - всеки един клип в нашия си Dizzy канал в YouTube заработва по 30 стотинки на 1000 гледания. Сами пресметнете кога ще станем и ние милионери като Алекс.

Първородната Godzilla!