Продават последния Tesla Roadster за 1,3 млн. евро

  • Tesla Roadster на 200 км. Звучи добре, с изключение на цената от 1,3 млн. евро Tesla Roadster на 200 км. Звучи добре, с изключение на цената от 1,3 млн. евро

22 Jul 2020

Пресметлив колекционер продава последния произведен Tesla Roadster. Първият модел в историята на Tesla бе произведен в 2500 екземпляра. Безспорно първият и последният екземпляр от тази колекция са най-ценни от колекционерска гледна точка. Но след като Илон Мъск прати в космоса първата произведена кола, то на Земята остава само последната. Швейцарски колекционер я пази в оригиналния вид, в който я е купил, и сега иска 1,3 млн. евро, за да се раздели с нея.

Колата е минала едва 200 км, но е поддържана от специалисти, като батерията е зареждана на необходимите интервали, за да се предотврати проблем с нея.

Конкретният екземпляр е произведен с няколко особени детайла - например карбоновия заден дифузьор и няколко други дреболии по каросерията. Отличителен е и интериорът, също с доста детайли от въглеродни влакна. Воланът и ръчната спирачка още са с оригиналните си защитни калъфи, се вижда от не особено качествените снимки.

Роудстърът, базиран на Lotus Elise, е надписан от служители в завода, и има отличителни табелки, които доказват, че е един от последните произведени Roadster Sport Final Four. Въпреки името на модела, от него бяха произведени девет екземпляра, като се твърди, че този е последният от серията. Като нова колата е струвала 200 хил. евро.

Последният Tesla Roadster е направен през 2012 - четири години след началото на производството в Калифорния. Задвижва се от електромотор с 290 к.с., захранван от 53-киловатчасова батерия, позволяваща близо 400 км с едно зареждане.

 

Много практичен и интересен!