Колко давате за този 1966 Cadillac DeVille Convertible Custom със 7-литров V8?

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

22 Jul 2020

Това трето поколение Cadillac DeVille е особено яко. Гигантска кола, гангстерска, стилна, леко плашеща, разточителна, квадратна, внушителна… Можем да продължаваме с епитетите, но в никакъв случай не е бърза. Не, че е нужно.

Конкретният екземпляр се води ‘Custom’, тоест… модифициран, което може би личи най-много от факта, че „коремът“ му стърже асфалта. Колата е качена на окачване въздушно окачване AccuAir и е позната от SEMA 2014. В сайта на гиганта за организиране на аукциони пише, че доскоро е седяла, като рекламен експонат на специалистите по пневматични окачвания, които за огромно съжаление съвсем наскоро обявиха бакрут, в следствие на колапс в бизнеса заради… сещате се. Може би това е и причината за продажбата на колата.

Под предния капак работи 7-литров атмосферен V8 с мощност 340 к.с. и по-впечатляващите 650 Нм. Трансмисията е 3-степенен автомат, а задвижването е предно. Шегуваме се, естествено, че е задно, а от галерията личат и годините на колата. Интериорът обаче е обновен, с шикозна червена кожа, която не скромничи по никакъв начин.

Автомобилът е в списъка на RM Sotheby’s за ‘Open Roads’ търга, който се провежда между 23 и 30 юли. Не пише обаче колко пари искат за този DeVille, но това не ни пречи да ви питаме колко бихте платили за колата?

Първородната Godzilla!