Jeep Gladiator 6x6 + двигател от Chevrolet Corvette = ВНЛ


04 Aug 2020

Gladiator не е сред най-популярните автомобилни имена в Европа, но в САЩ е сред най-добре продаваните компактни пикапи. Тръкът заслужава особено внимание, тъй като е изграден на базата на Jeep Wrangler, който пък е един от най-способните SUV-та извън пътя.

В Америка са толкова луднали по тези машини, че сториха това. Gladiator с три оси, шест колела и двигател от Chevrolet Corvette. Задвижващи са и шестте колела, а до тях достига мощност от около 500 конски сили от 6,2-литров V8. Чудесно!

Благодарение на удължената си каросерия, пикапът може да се похвали и с по-голямо товарно легло от стандартния модел. Допълнителната ос разполага с диференциал със заключване, a проходимостта е подобрена допълнително посредством оптимизирано окачване с ход на всяко колело от 35,5 сантиметра.

Доста интересна подробност е допълнителното осветление, което подобрява видимостта по време на офроуд предизвикателства през нощта. Има специални LED елементи, които осветяват окачването, за да можете да наблюдавате какво се случва с него в движение.

Лукс от Китай!