2021 Honda CBR600RR – японците загатват за новата бърза „шестотка“

2021 Honda CBR600RR – японците загатват за новата бърза „шестотка“
09 Aug 2020

Honda CBR600RR, по-малкият брат на ‘Fireblade’, отпадна от някой европейски пазари още през 2017-та, поради навлизането на регулациите за вредни емисии EU4 (например от Великобритания). Сега обаче японците явно са готови с новото поколение на байка, което загатват с дълъг 1 мин и 16 секунди клип. И с нищо повече. Засега.

MCN цитират потвърден онлайн разпространена информация за новата 600-кубикова машина, която галси следното: „599-кубиков 4-цилиндров четиритактов DOCH двигател и най-новите достижения в областта на електрониката и аеродинамиката“.

От видеото закратко се вижда, че моторът е с цветен TFT дисплей, показващ червен оборотен диапазон между 15 и 17 хил. об/мин, както и различни режими за каране. MCN отбелязват също паленето с ключ, вместо с ‘keyless’ система, като при 1000RR, както и вилка с механични настройки.

По отношение на дизайна и функционалността, забелязват се и две аеро крилца в предната част, както и типичният за CBR ауспух под опашката. А цветовите комбинации ще включват разбира се и багрите на HRC. Как обаче ще изглежда моторът и какви са неговите параметри? Ще трябва да почакаме още малко.

Много практичен и интересен!