Това е може би най-грозният, но практичен автомобил, който ще видите днес


21 Aug 2020

Както всяка глобална компания, Hyundai има модели, за които дори и не сме чували в Европа. Тук дори не говорим за луксозните седани от семейството на Genesis, които на този етап се предлагат официално само в САЩ. Става дума за далеч по-екзотични машини като тази от снимките.

Това е ванът Custo, който - съжаляваме, че трябва да го кажем - не е особено красив. Идеята за голямата радиаторна решетка има обясним произход с оглед на тенденциите в автомобилния дизайн в наши дни, но тук просто не се получава.

Custo се сглобява в Китай в партньорство с BAIC Motor и ще се продава само на местния пазар от октомври тази година. Ще се предлага във версии с шест и седем места и доста просторен багажник. Добрата новина е, че в интериора откриваме препратки към актуалната Sonata, която има доста качествена кабина.

Задвижването ще е поверено на 2-литров турбо бензинов двигател, чиято мощност е 240 к.с. Тягата ще достига колелата посредством 8-степенен автоматик като това ще е единствената задвижваща опция.

Сред екстрите, които забелязваме, е огромен хоризонтален екран за инфотейнмънт системата. Истинска рядкост по европейските стандарти са задните седалки с подгряване и охлаждане.

Първородната Godzilla!