1991 Nissan Skyline GTS-T с 580 коня, задно, части от GT-R и бодикит Pandem

  • Галерия с 34 снимки. Галерия с 34 снимки.

31 Aug 2020

Също, както не всички MINI-та са Cooper-и, така и не всеки Nissan Skyline е GT-R, а за да стане още по-объркано, актуалният Nissan GT-R R35 по никакъв начин не е Skyline. Добреее. В този ред на мисли…

Бижуто от галерията е произведено в Япония и за Япония, под формата на Nissan Skyline GTS-T. Което означава, заедно с други работи, че под предния капак е работил 2-литровия редови 6-цилиндров RB20DET с около 215 к.с. и 265 Нм, а задвижването е било само задно.

Всъщност, задвижването е останало само задно, но само, като факт. Двигателят е сменен с RB27 с една турбина и 582 к.с. на диното. R27? Идват от R26-таца, която е „увеличена“ с манипулации и нови ковани бутала до обем 2,7 литра. Главата обаче е от R25-ица, но пък с HKS валове. Турбината Garrett GT3582. Разбира се има още доста технически промени, сред които и спирачните апарати от… Audi Q7, окачването BC Racing и други, но няма да изброяваме всичките.

Екстериорът? Предната броня е истинска GT-R част, а раздувките отстрани са Pandem, монтирани върху оригиналните калници на колата. А да, диференциалът отзад също е GT-R-ски, нищо че задвижващи са само задните колела.

Харесва ли ви този модифициран 1991 Nissan Skyline GTS-T? Разгелдайте галерията, като оригиналния материал на английски може да намерите като кликенте тук или на снимката най-горе.

Първородната Godzilla!