Първи дигитални скици от следващото поколение Hyundai Tucson


03 Sep 2020

Hyundai Motor днес разкри първите изображения на изцяло новия си Tucson. Новите акценти в дизайна включват най-новата еволюция на фирмената архитектура на фаровете на Hyundai, наречена „Parametric Hidden Lights“и двойно оформление на интериора, което предлага персонализирано пространство, интуитивно оптимизирано за високотехнологична атмосфера. Изображенията намекват за иновативни характеристики, които отрзаяват новата поразяваща същност на Tucson.

Световната дигитална премиера на изцяло новия Tucson ще се състои в 02:30 CEST на 15 септември. Лайвстриймът, тийзър видео и изображения ще бъдат достъпни на hyundai.com и в социалните медийни канали на Hyundai.

„Мисията на„ Sensuous Sportiness “е да повиши емоционалните качества на автомобилния дизайн. Искаме нашите клиенти да се чувстват трогнати. С изцяло новия Tucson въвеждаме неговата еволюция и окончателно изявление за неудържимия инертен ход на Hyundai “, каза SangYup Lee, старши вицепрезидент и ръководител на Hyundai Global Design Center. „Усъвършенстваният експериментален дизайн на Tucson е верен на своя пионерски дух и ще разтресе конкуренцията в най-конкурентния сегмент в бранша.“

Изцяло новият екстериор на Tucson изразява това, което дизайнерите на Hyundai наричат „Parametric Dynamics“, което използва линии, ъгли и форми, за да създаде кинетични детайли на повърхността, подобни на бижу, за да предложи безпрецедентна, смела дизайнерска естетика. Параметричните скрити светлини осигуряват силно първо впечатление. Този незабравим светлинен подпис с новите дневни светлини (DRL) са безпроблемно интегрирани в подобна на бижу решетка и се разкриват само при включване от водача.

Като цяло каросерията на новия Tucson е по-голяма и по-широка от предшественика си, предлагайки дълъг преден капак и къси надвеси върху по-дълго междуосие, които му придават припрян купе-характер. Страничните панели на купето предлагат още една интерпретация на този параметричен дизайн. Изсечените повърхности създават поразителен контраст между елегантен силует и силни форми, което предполага движение напред дори когато стоите неподвижно. Опънатите атлетични форми безпроблемно се сливат в ъглови арки на колелата, където алуминиевите джанти осигуряват мощна и динамична стойка.

Влизането в изцяло новия просторен интериор на Tucson, или INTERSPACE, е като влизане в спретнато подредена стая, където ежедневните грижи изчезват. Тук пространството и технологиите се пресичат хармонично. Еволюцията на вътрешното оформление на Tucson доведе до по-нисък централен дисплей на и отстраняване на корпуса на новото дигитално арматурно табло за още по-изчистен дизайн. Широкият ръб на таблото се слива безпроблемно с вратите, като се увива около предните пътници като дълбок пролом. Вертикално ориентираните форми на напълно интегрираната централна конзола са вдъхновени от водопади. Двойни сребърни линии, струящи се от централната част към задните врати, хармонизират спретнато напластените първокласни повърхностни материали в допълващи се неутрални тонове.

Първородната Godzilla!