Hyundai извади новия Tucson. Предната решетка е “уау”

  • Галерия с 15 снимки Галерия с 15 снимки

15 Sep 2020

Hyundai представи четвъртото поколение на своя кросоувър Tucson. Дизайнът е радикално променен спрямо предшественика, като безспорно най-забележителният елемент са внедрените в решетката фарове, които - когато са изключени - приличат на елементи от нея.

Страничният дизайн е доста по-скучен, за разлика от задната част, която демонстрира толкова модерните напоследък свързани задни светлини.

Интериорът съчетава нов 10,25-инчов сензорен екран (8-инчов в по-достъпните нива на оборудване) и аналогови бутони. Интересна е металната апликация на волана, която е характерен автограф на колата. Разбира се, налице са повърхности за безжично зареждане на телефон, Wi-Fi връзка за всички на борда, възможност за свързване на две (!) Bluetooth устройства, отключване през смартфон (през NFC), както и амбиентно осветление с 64 цвята и десет нива на яркост.

Двигателната гама е сериозна и се състои от шест възможности. Дизеловите варианта са със 115 и 136 к.с., докато бензиновите предлагат 150 и 180 к.с. И в двата случая по-мощната версия разчита на 48-волтова система на борда. Топ вариантът е хибрид с 230 к.с. и 350 Нм. През 2021 ще се появи и плъгин хибридна версия с възможност за зареждане от контакта. Тя ще бъде най-мощният Tucson - с 265 к.с.

Лукс от Китай!