Канада: 20-годишен спи на волана на Tesla, която се движи със 150 км/ч на “автопилот”

  • Идеята за дрямка, докато сте на волана, все още се преследва доста сериозно от закона Идеята за дрямка, докато сте на волана, все още се преследва доста сериозно от закона
  • Първата снимка е оригинална, докато тази е илюстративна Първата снимка е оригинална, докато тази е илюстративна

18 Sep 2020

Собствениците на Tesla често попадат в радара на полицията заради нерегламентирано използване на активния круиз контрол, който компанията доста неточно нарича “Автопилот”. В конкретния случай канадската пътна полиция получава сигнал за движещ се с превишена скорост Model S. Когато полицейската кола настига електрическия седан, служителите на закона с изненада установяват, че предните седалки са поставени в легнало положение, шофьор не се вижда, а колата автоматично ускорява до 150 км/ч, когато патрулката се приближава зад нея.

След кратко преследване нарушителят е спрян, като от информацията на официалните власти не става ясно дали това се е случило след като шофьорът ръчно е спрял колата, или се е наложило полицейската кола да намали скоростта на Model S, като застане пред нея. Във всеки случай 20-годишният младеж зад волана е заплашен с отнемане на книжката за една година или дори със затворен за опасно каране с особено висока скорост. Делото ще се гледа през декември.

 

Първородната Godzilla!