7 неща, които знаем за бъдещата Tesla за 25к долара

  • Разгледайте галерията, за да научите седем неща, които вероятно не знаете за новия модел на Tesla Разгледайте галерията, за да научите седем неща, които вероятно не знаете за новия модел на Tesla
  • 1. Името: Новият модел вероятно ще се казва Tesla Model 2 1. Името: Новият модел вероятно ще се казва Tesla Model 2
  • 2. Къде ще се прави: Най-вероятно в Китай, макар според някои да има реален шанс моделът да се произвежда и в новия завод край Берлин 2. Къде ще се прави: Най-вероятно в Китай, макар според някои да има реален шанс моделът да се произвежда и в новия завод край Берлин
  • 3. Цената: 25 000 долара начална цена, което са малко над 21 хиляди евро. Разбира се, начална цена е различно от реална цена. Всички знаем, че Tesla Model 3, която трябваше да струва 35 000 долара, всъщност се оказа по-солена. 3. Цената: 25 000 долара начална цена, което са малко над 21 хиляди евро. Разбира се, начална цена е различно от реална цена. Всички знаем, че Tesla Model 3, която трябваше да струва 35 000 долара, всъщност се оказа по-солена.
  • 4. Батерията: Със сигурност по-достъпната цена ще бъде възможна само с новите много по-евтини за производство батерии, които Tesla разработва. Мъск твърди, че те са с 56% по-евтини, отколкото досега. 4. Батерията: Със сигурност по-достъпната цена ще бъде възможна само с новите много по-евтини за производство батерии, които Tesla разработва. Мъск твърди, че те са с 56% по-евтини, отколкото досега.
  • 5. Пробегът: Тук източниците ни не са единодушни. Цитират се твърдения за максимален пробег от 300 до 480 км с едно зареждане, но за най-достъпните версии по-скоро 300 км звучи по-реално. 5. Пробегът: Тук източниците ни не са единодушни. Цитират се твърдения за максимален пробег от 300 до 480 км с едно зареждане, но за най-достъпните версии по-скоро 300 км звучи по-реално.
  • 6. Кога: След три години, казва Мъск. Ако съдим от премиерата на Model 3, то вероятно първо ще бъдат показани по-скъпите и лъскави варианти (в края на 2023 или началото на 2024), а истински достъпните екземпляри вероятно ще дойдат не по-рано от 2025. 6. Кога: След три години, казва Мъск. Ако съдим от премиерата на Model 3, то вероятно първо ще бъдат показани по-скъпите и лъскави варианти (в края на 2023 или началото на 2024), а истински достъпните екземпляри вероятно ще дойдат не по-рано от 2025.
  • 7. Как ще изглежда? Засега никой не може да отговори на този въпрос, но специалистите очакват достъпната Tesla да бъде хечбек, който да се конкурира успешно с модели като VW Golf. 7. Как ще изглежда? Засега никой не може да отговори на този въпрос, но специалистите очакват достъпната Tesla да бъде хечбек, който да се конкурира успешно с модели като VW Golf.

01 Oct 2020

Миналата седмица Илон Мъск обяви, че Tesla разработва най-достъпния си модел. Съобщението бе направено по време на дългоочаквания “Ден на батерията” на Tesla. Но в типичния си стил, Мъск не каза нищо конкретно. Въпреки това медиите вече успяха да се ориентират за някои подробности, макар повечето да са само предположения… Разгледайте галерията над текста, за да научите всичко, което знаем за колата дотук.

Лукс от Китай!