VW заменя всички коли на гръцки остров с електрички

  • Идеята е любопитна, нямаме търпение да чуем отзивите на местните жители, когато първите ID.3 се появят. Идеята е любопитна, нямаме търпение да чуем отзивите на местните жители, когато първите ID.3 се появят.

05 Nov 2020

VW Group и гръцкото правителство започват план за превръщането на малкия остров Астипалея в рай за електрическата мобилност и свързаните мобилни услуги. Сравнително непопулярния за туристи остров се намира между Цикладите и Додеканезите (вижте картата в галерията над текста), има население от 1300 души и се посещава от около 72 000 туристи годишно. Според VW на острова в момента има около 1500 бензинови и дизелови превозни средства, като амбицията на германския производител е да ги замени с около 1000 споделени електромобила.

Новата мрежа от електромобили ще замени автобусите, които в момента се движат доста нарядко по острова, а освен това ще направи местните коли под наем доста по-екологични. Освен електрическите коли, VW Group ще достави електрически скутери от Seat, както и е-колела. Електрифицирани ще бъдат също вановете за доставки, дори и полицейската кола на острова (май е само една, да!).

VW Group ще монтира 230 зарядни станции - както обществени, така и частни, които да осигурят адекватна енергия за цялата електрическа революция на Астипалея. VW казва, че енергията за зарядните станции преимуществено ще идва от вятърни и водни централи.

 

Лукс от Китай!