Обикаляме България с Porsche Taycan Turbo S. Галерия!

  • Галерия с 19 снимки. Галерия с 19 снимки.

10 Nov 2020

Porsche Taycan Turbo S. И да не беше Turbo S, отдавна искаме да караме този космически изглеждащ (и звучащ) автомобил, но уви – все ни се разминаваше. Първо бяхме на европейското му представяне в Прага, епично, преди около година, епична премиера, от която дори сътворихме и влог. Там обаче нямаше каране, а само статична премиера.

После ни поканиха на истински тест на колата, при това не къде да е, а на „Истанбул парк“ до… Истанбул. Зарадвахме се много, след което дойде март и светът стана по-неприятен. Размина ни се.

Докато преди две седмици не получихме обаждане от Porsche, който ни казаха, че у нас ще идва немски екип, конвой от един син Taycan Turbo S и два вана Volkswagen, пълни с камери, дронове и всичко необходимо за едно супер професионално заснемане на видео. В 28 държави… И поканиха Иван да документира пътуването с фотоапарата си.

Керванът пътува под названието ‘Discover The Unknown: Taycan Road Trip’ и за огромно щастие минава и през нашата страна, в момента. Щастие, не защото участваме и ние и най-после караме първото електрическо Porsche, за защото това е реклама на България. Колата е акцент, да, но местата, срещите с хора, интервютата с тях, показват една силна и добра страна на нашето място наречено дом.

Какво правим ние? Иван изпълнява ролята на фотограф, като същевременно го въоръжихме и с DJI Osmo Pocket 2, за да може да споделя преживяванията си. А да, и кара Taycan-a, поради промени в немския екип. Днес колата е на малко над 10 хил. км, а вчера направиха около 330.

Супер интересно е, динамично, а кадрите от вчера са… епични! Посетихме монументите на Шипка и Бузлуджа, издигащи се над облаците. Днес снимаме във Велико Търново, после продължаваме към потопената църква в Жребчево и финишираме деня в Пловдив. Оттам в сряда слизаме надолу в към Родопите в търсене на неизвестното… И известното, за да бъде заснето по страхотен начин и представено, като визитка на България пред света!

Фотография: Иван Монев

 

Първородната Godzilla!