Porsche 911 Safari Concept е сериозна офроуд машина. Бихте ли купили такава обаче?

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

15 Nov 2020

„Вярваме, че едва ли има друга марка, която да комбинира, по толкова стойностен начин, качествата на спортните автомобили и с истинските офроуд способности,“ казва главният дизайнер Майкъл Мауер.

В подкрепа на това мнение, Porsche припомнят 1978-година и африканското рали „Сафари“, през което препуска 911 SC Safari – специално подсилено за целта 911. Оказва се, че колата е изключително подходяща и почти безспирна.

През 2012 марката решава да почете тази легенда със съвременна интерпретация - Porsche 911 Vision Safari, базирано на поколение 991. Рецептата е доста сходна, като тази на оригинала – подсилено окачване, сериозни брони, предпазна клетка и спартански интериор. Инженерите дори са планирали специален рафт с вграден вентилатор, който да охлажда каските в почивките между състезателните отсечки.

За съжаление обаче колата е останала само в тази прототипна фаза, макар че скоро ни попаднаха снимки на доста повдигнато и маскирано 992. Дали пък Porsche няма да пуснат ново Safari? И въобще, какво мислите за тази версия?

Първородната Godzilla!