Хамилтън пропуска второто състезание в Бахрейн, дал е положителен тест за коронавирус

  • Шест снимки на Люис от Гран при на Бахрейн, което спечели в неделя Шест снимки на Люис от Гран при на Бахрейн, което спечели в неделя

01 Dec 2020

Световният шампион Люис Хамилтън ще пропусне втория старт от Формула 1 на пистата "Сахир" тази неделя, след като е дал положителен тест за коронавирус вчера. В неделя Люис спечели победата със силно каране, като втори остана Верстапен, а трети - Алекс Албън. Състезанието ще бъде запомнено със зловещата катастрофа на Ромен Грожан, който се отърва с леки изгаряния на китките и краката, но успя сам да излезе от разбилия се на две и горящ болид.

 

Хамилтън вече си осигури седмата световна титла, така че пропускането на състезанието няма да се отрази на класирането при пилотите.

“Люис беше тестван три пъти миналата седмица и всеки път даваше отрицателен резултат, последният случай беше в неделя следобед в Бахрейн, като част от стандартната програма за тестване през състезателните уикенди. Въпреки това той се събуди в понеделник сутринта с леки симптоми и беше уведомен веднага, че негов контакт преди пристигането в Бахрейн впоследствие е бил положителен за Covid-19", се казва в изявлението на Mercedes. Следователно Люис направи допълнителен тест и даде положителен резултат”.

Все още Mercedes не е обявил кой ще замени Хамилтън в кокпита на шампионския болид, но ще е любопитно да видим как тестов пилот се справя с най-бързата кола на решетката.

 

Много практичен и интересен!