Новият Hyundai Tucson и като плъгин хибрид с 265 коня

Новият Hyundai Tucson и като плъгин хибрид с 265 коня
08 Dec 2020

Карахме новия Hyundai Tucson преди броени дни. Всъщност, преди около две седмици и това бе един от първите екземпляри в Европа! Този автомобил е толкова е нов, че дори по това време Hyundai не бяха разпространили данните за плъгин хибридната версия. Колата е много интересна, изглежда космически и я очаквайте съвсем скоро в YouTube канала ни, кликнете тук за абониране, ако още не сте.

Днес вече имаме всички важни данни за Hyundai Tucson plug-in. Той се задвижва от новия и революционен 1,6-литров T-GDI Smartstream двигател - с такъв карахме и нашия тестови автомобил; техниката е много интересна – и електромотор с мощност 66,9 кВт или 90 к.с. Електрическата машина генерира и стабилните 304 Нм, като сумарната мощност на системата е 265 к.с., а сумарния въртящ момент - 350 Нм (при хибридите 2+2 не прави четири). Батерията? Тя е литиево-йонна полимерна с капацитет 13,8 кВтч, който е достатъчен за чисто електрически пробег от 50 км. Мощността на бордовото зарядно пък е 7,2 кВт, позволяващо зареждане в обществена станция, домашен Wallbox или обикновен контакт.

Има няколко неща, които ни допадат особено в новия Tucson и в този плъгин хибрид. Едно от тях е, че скоростната кутия е 6-степенен автомат, класически, с хидропреобразувател на въртящия момент, а не досаден CVT механизъм. Другото е системата за двойно предаване, която е серийна за тази модификация – Hyundai са я кръстили HTRAC, но реално е дело на Magna и се казва Dynamax. Проактивна е, с многодисков съединител и електро-хидравличен актуатор и…, това което трябва да знаете, е че е способна.

Вътрешното пространство, което е доста прилично благодарение на позиционирането на батерията под задната седалка. Така багажникът почти не е ощетен и предлага най-мало 558 литра обем, нарастващ до 1737 литра при бутане на облегалките.

Друго? Има още много интересни неща за този модел, които ще видите съвсем скоро в идното ни видео за новия Tucson. Така, че следете канала ни.

Първородната Godzilla!