Джигит осъди МВР за неграмотен акт, след като е сниман да кара с 240 км/ч по “Тракия”


15 Dec 2020

Обичаме колите, обичаме и високите скорости. Но си има място за всичко. Фактът, че в България няма достатъчно писти, на които да отпуснем юздите, не означава, че трябва да превръщаме и без това опасните магистрали в такива места. В случая повдигаме темата заради опасен прецедент. Шофьор, управлявал колата си с 240 км/ч по магистрала “Тракия” не само няма да бъде наказан, но дори е успял да осъди МВР, съобщава Trafficnews.bg.

Вместо да плати глоба от над 1000 лв., шофьорът е използвал немарливата работа на полицията, за да отмени глобата и дори да осъди МВР да плати 600 лв. разноски по делото.

Мъжът е управлявал Mitsubishi в посока Бургас, когато при 108-ия километър на магистралата е засечен от камера за скорост да се движи с 242 км/ч (със 102 км/ч над ограничението). Издаден е фиш с глоба от 850 лв, който обаче впоследствие е отменен и преиздаден с по-висока глоба - 1050 лв. Това е дало възможност на нарушителя да се обърне към Районния съд в Пловдив, който е открил и други неточности, грешки и некомпетентност в акта. Документацията на Пътна полиция била сбъркана с около 400 метра – разминаване между данните от камерата и документите, попълнени от полицейския екип.

Изниква очевидният въпрос колко други джигитски постъпки по магистралите няма да бъдат санкционирани, щом полицията не си свършва работата качествено дори с новите широко рекламирани “умни” камери.

Първородната Godzilla!