Снегорин затрупа американец в колата му, търсят го десет часа

  • Пет снимки на затрупаната кола, пострадалия и неговия спасител Пет снимки на затрупаната кола, пострадалия и неговия спасител

19 Dec 2020

58-годишният американец Кевин Кресън бе спасен, след като прекара десет часа затрупан от сняг в колата си. Случката се разигра в четвъртък тази седмица (17 декември 2020), когато снежната буря Гейл удари източното крайбрежие на Щатите. В района, където нюйоркчанинът пътувал, снежната покривка достига един метър. По време на най-силната буря, Кресън спрял колата си край пътя в градчето Оуего, за да изчака снеговалежът да намалее. За нещастие в този момент снегорин минал край него и без да го забележи, затрупал колата му под 4 фута (1,20 м) сняг. Парното в колата на Кресън било повредено и той скоро започнал да замръзва, без да има каквато и да е възможност да се измъкне, било с колата, било без нея.

За щастие телефонът му бил зареден и той успял да се свърже с 911. От спешния център обаче не можели да открият местоположението на колата, дълбоко скрита в снега. Изминали часове, докато сержант Джейсън Коули успее да стигне до мястото и започне да търси колата напосоки според указанията на затрупания за приблизителното ѝ местоположение. Полицаят едва бил започнал да разчиства снега до няколко пощенски кутии, с идеята да се ориентира от номерата им, когато случайно се натъкнал на прозореца на колата със затрупания, десет часа след инцидента.

Кресън е закаран в болница, тъй като бил премръзнал и имал хипотермия, но за щастие вече е добре.

 

Първородната Godzilla!