Нови правила за зелена и синя зона в столицата от днес

  • Промените влизат в сила от днес. Вижте двете нови зони в следващите две снимки. Промените влизат в сила от днес. Вижте двете нови зони в следващите две снимки.
  • Новата зона в квартал Яворов Новата зона в квартал Яворов
  • Зоната в квартал Иван Вазов Зоната в квартал Иван Вазов

04 Jan 2021

От понеделник, 4 януари 2021, в София важат нови правила за зелената и синя зона за платено паркиране. Зелената зона вече ще работи и в събота – от 10:00 до 18:00 ч. Досега тя функционираше само от понеделник до петък. Синята зона в събота също ще започва в 10:00, а не както досега в 8:30, и също ще приключва в 18:00 ч.

Другата промяна е разширяването на зелената зона в два нови квартала – “Яворов” и “Иван Вазов”.

За първи път продажбата на винетни стикери за живущите в районите с платено паркиране ще бъде обвързана с техническия преглед на автомобила. Идеята е да се избегне купуването на винетен стикер за автомобили, които не са в движение. В новите зони вече са поставени знаци, направена е и нова еднопосочна организация на движението по улиците в двата квартала, премахнати са някои от нерегламентираните паркинги, превръщащи зелени площи в кални паркинги, съобщават от Центъра за градска мобилност, цитирани от БНТ. Маркировката за новите места обаче ще бъде поставена през пролетта.

Актуалната карта на зоните е налична тук.

 

Лукс от Китай!