Артур Тушик сглобява това Porsche 911 Turbo S от три други и го прави, като ново

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

07 Jan 2021

Вероятно колите-донори са дори повече от три. Във това впечатляващо видео на литванския автомобилен Франкенщайн Артур Тушек, виждаме задница от друго Turbo S, предница от още едно, както и преден капак от син автомобил.

Виждаме и как Артур срязва важни за здравината на купето елементи, като праговете, B-колонките и най-вече тунелът на скоростната кутия, който играе ролята на гръбнак на автомобила. „Предната част е съставена предимно от алуминий, така че почти всички свръзки са с нитове“, казва Артур, преди да разпилее секцията с багажника и други доста по-важни работи.

Майсторът работи изключително внимателно и чисто, нитова там където трябва, поставя и лепило, грундира, заварява и 100 часа по-късно, това Porsche 911 Turbo S е готово за боя. Изумителен резултат!

Въпросът обаче е бихте ли карали кола с 560 к.с. и 700 Нм, която вдига 100 км/ч за под 2,9 секунди и развива почти 320 км/ч, събрана от няколко нейни „сестрички“? Всъщност, каквато и да е кола, възкресена от най-малко три други? Споделете мнението си, след което може да кикнете на това BMW 7, култов проект на Артур, което „изпъва“ за 27 дни.

Първородната Godzilla!