Tesla пуска модел за 40 хил. лв. през 2022?

  • Бихте ли си купили Tesla, ако струва 40 хил. лв.? Бихте ли си купили Tesla, ако струва 40 хил. лв.?

11 Jan 2021

От поне година чуваме слухове за нов още по-достъпен модел на Tesla, който да се позиционира под Model 3. Според някои публикации това ще бъде малък хечбек, конкуриращ се с коли като Golf и Focus, с други думи – конкурент на VW ID.3.

Информацията по въпроса е малко, но анализаторите смятат, че Tesla готви компактен модел, който може би ще бъде проектиран в Германия за европейския пазар и ще се произвежда в Китай и Германия.

Сега изтече информация, публикувана от Tesla Facts, според която Tesla води преговори с китайското правителство, като една от точките в тях е бъдещ достъпен модел на компанията, който може да се появи още догодина. Според тази информация Tesla вече наема хора, които да произвеждат колата. Смята се, че първоначалният дизайн е одобрен през септември 2020, а финалното потвърждение се очаква през март 2021. Специалистите очакват новата компактна Tesla да използва платформата на Model 3 и новите батерии от типа 4680. 

Напомняме, че миналата година, когато Мъск за първи път заговори за подобен модел, той спомена производство през 2024-2025. 

Tesla не е от компаниите, която изпреварва сроковете. Даже в повечето случаи новите продукти на американците се бавят доста повече от обявеното. Компанията трябва да увеличи доста сериозно и производството на батериите от типа 4680, за да може да поеме нов масов модел.

Така че по-вероятно е колата действително да бъде показана още догодина, но да изчакаме серийния вариант до 2024-2025. Във всеки случай идеята за Tesla със стартова цена от около 40 хил. лв. звучи доста интересно. Какво мислите!?

 

Първородната Godzilla!