280 коня се крият под лепенките на тази Kona N

  • Под грозните камуфлажи се крие най-бързият SUV на Hyundai Под грозните камуфлажи се крие най-бързият SUV на Hyundai

12 Jan 2021

Буквата N в името на спортните модели на Hyundai идва от две места, започващи с “Н” – “Нюрбургринг” и центъра за разработки Намянг в Корея. Тук са разработени както i30 N и новото i20 N, така и Kona N, която сега минава финални тестове.

Компактният кросоувър Kona безспорно е един от хитовете в гамата на Hyundai. Машинката се продава удивително добре във всякакви варианти, а като електромобил (гледайте видеото ни по-долу) спечели почти всички тестове, в които участва. Проблемът е, че повечето версии съвсем не са достатъчно спортни за вкуса ни. Това най-накрая ще се промени с представянето на варианта Kona N.

Макар да не е официално потвърдено, то по всяка вероятност Kona N ще идва с 2-литров турбо мотор с 280 к.с., свързан към 8-степенен автоматик. Компания ще му прави нова изпускателна система и лаунч контрол, който да гарантира бързо изстрелване на светофара.

Засега Hyundai не споделя нищо повече, но – както виждате от галерията над текста – малко по малко сваля камуфлажа от горещия SUV.

 

Първородната Godzilla!