Летящ камион удари хеликоптер на “Дакар”. Сериозно!

  • Хеликоптерите често слизат доста ниско, за да направят добри кадри, но такова нещо не бяхме виждали! Хеликоптерите често слизат доста ниско, за да направят добри кадри, но такова нещо не бяхме виждали!

19 Jan 2021

Рали “Дакар” без всякакво съмнение е едно от най-опасните автомобилни състезания и за съжаление това се потвърждава почти всяка година с поне един трагичен случай по време на състезанието. Огромните преходи, тежкият терен и непоносимите жеги са опасна комбинация, с която състезателите трябва да се борят. Понякога обаче изпитанията идват от неподозирани посоки. В случая пилотът на Камаз Антон Шибалов (който впоследствие завърши втори в генералното класиране) се удря в… хеликоптер. 

 

 

Ясно е, че хеликоптерите на медиите и организаторите се опитват да следват състезателите от възможно най-близо, но… не толкова близо! Двете машини буквално се удрят, което очевидно не е нужно, за да се направи добър кадър!

Инцидентът се случва, когато хеликоптерът лети ниско над камиона, който подскача по неравния терен и при един от тези скокове удря плъзгача на хеликоптера. Видеото не е достатъчно ясно, но при удара се вижда как някакъв детайл се отчупва – без да е сигурно дали е от хеликоптера или камиона.

Екипът на Камаз потвърждава, че при удара е повреден въздухозаборникът, разположен върху покрива на камиона.

За щастие не се стига до инцидент, който по всяка вероятност не би приключил щастливо.

 

Първородната Godzilla!