Българин прави игра за Марс с Tesla и SpaceX. Илон Мъск се свързва с него... след 154 съобщения в Twitter


22 Jan 2021

„Скъпи Илон, аз съм разработчик на игри и в момента работя по проект за колонизирането на Марс, в който участваш ти и SpaceX. Ако смяташ, че идеята е готина, се нуждая единствено от твоето ‘Действай’, за да ползвам името и логата на компанията ти“.

Това е написал Любомир Владимиров в Twitter, адресирано към Илон Мъск. Всъщност, Любо е повторил този „туит“ цели 154 пъти, преди да получи отговор от най-богатия човек в света. Съобщението, което виждате тук дори завършва със „154/365“, индикация за заканата на Любо, че ще пише на Илон всеки ден, в продължение на една година, докато визионерът не му отговори.

И, както става в повечето случаи, упоритостта и постоянството все някога се отплащат. Ето какво е написал Мъск в отговор на запитването/искането на одобрение на Любо: „Можеш да откраднеш името и логата ни, а ние вероятно няма да те съдим“.

Което е в типичен за Илон стил и не е съвсем праволинейно. Тоест, нашият човек - поздрави, Любо! Браво за играта и постоянството! - в крайна сметка получава благословията на южноафриканеца, но дадена с нотка на не особена заинтересованост и не особена гаранция, че няма да предприеме съдебни действия към българина.

Въпреки това, Любомир продължава да работи по играта и дори възнамерява да дари 80% от евентуалните си приходи от нея именно на SpaceX. Пожелаваме успех на Любо, стискаме му палци и нямаме търпение да видим финалната версия!

Първородната Godzilla!