Австрийски тестов влак осъмна с графити в Пловдив

  • Галерия с няколко снимки на модерния влак, който БДЖ тества Галерия с няколко снимки на модерния влак, който БДЖ тества

22 Jan 2021

В последните няколко месеца БДЖ започна поетапно обновяване на архаичните локомотиви, вагони и мотриси, които използва. Част от тази програма е закупуването на първите нови локомотиви в страната от 35 години – 15 броя Siemens Smartron. Тези дни у нас е пристигнал и мотрисен влак на австрийските железници, които го предоставят за тестове преди БДЖ да купи такива.

Любопитното е, че по-малко от 24 часа след пристигането си в България тестовият екземпляр Siemens Desiro ML от серията ÖBB Cityjet на Австрийските железници e бил надлежно оцветен от графити артисти в Пловдив, съобщава БНТ. Практиката за почистване на такива графити е стандартна, така че това не е проблем, коментират от Siemens. Това може да стане както в България, така и в Австрия.

Тестваните влакове Desiro ML са предвидени за градски и кратки междуградски пътувания. Те развиват 160 км/ч и в Австрия се използват в две версии – с 244 и 259 места, в зависимост дали се използват за градски или кратки междуградски пътувания. Те разполагат с места за трудноподвижни хора и с пространство за велосипеди, както и с WiFi покритие за пътниците.

 

 

Първородната Godzilla!