Вокалистът на Rainbow дрифти с Camaro в България (видео + интервю)

  • Галерия с четири снимки Галерия с четири снимки

29 Jan 2021

Звездата на Rainbow Рони Ромеро влезе в ролята на дрифт пилот по време на снимки на ново парче. Чилийският рок музикант е у нас във връзка със снимките на клипа към първия сингъл от предстоящия албум The Creation на българската група Intelligent Music Project. Освен звездата на рок легендите Rainbow в клипа се включва и неговата румънска годеница Корина Минда. Песента носи името I Know, а снимките с участието на Ромеро включват третото поколение Camaro и Nissan Silvia S14. 

 

„Определено чувствам, че това е една от любимите ми песни в предстоящия албум. Това е типично хард рок парче с много Rainbow елементи в него. Освен това е много динамично, позитивно и носи добро настроение“, споделя Romero за I Know пред радио Z-Rock. Автор на музиката и текста към парчето е създателят и продуцент на Intelligent Music Project – д-р Милен Врабевски. „Тази песен я написах специално за Рони Ромеро. Вдъхнових се от енергията в невероятния му глас. В парчето се пее за страха, за постоянното колебание у хората и за това, че ако човек остави тези чувства да доминират, това няма как да го доведе до смислено съществуване. Представете си една паяжина – ако попаднете в нея и покажете страха си, и започнете да треперите, паякът веднага ще разбере и ще дойде да ви изяде. Посланието на песента е винаги да бъдем полезни, постоянно да правим стъпки към откриването на нови и нови начини да служим на хората около себе си. Да имаш цел в живота те прави значим и те държи буден!“, споделя д-р Врабевски.

Освен Рони Ромеро и останалите български музиканти, които взимат участие в песента, още едно легендарно име блести в състава на Intelligent Music Project – барабанистът на група Styx, Тод Сукърман: „Беше много забавно, докато свирех I Know. Отива леко към хеви метъл, има много двойни каси, но има и страхотна мелодия!“ споделя Сукърман.

Шестият албум на д-р Милен Врабевски и Intelligent Music Project се казва The Creation и ще бъде представен на 5 март 2021. Участие в него взимат Рони Ромеро (Rainbow), Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Джон Пейн (ex-Asia), Тод Сукърман (Styx), Карл Сентънс (Nazareth) и Ричард Грисман (River Hounds).

Интервюто с Рони Ромеро по-долу е на Елена Розберг от Z-Rock:

Рони, разкажи ни къде беше заснет клипа към песента “I Know”.

Снимките бяха на открито на една състезателна писта край София. Беше супер забавно! Наистина карахме състезателни коли. Имахме цял снимачен ден. Екипът, който ни снимаше, беше страхотен. За мен и Корина беше вълнуващо преживяване!

Обичаш ли да си зад волана?

Да, много. Помня, че още като дете обичах да сядам на шофьорското място в колата на баща ми (разбира се, с изключен двигател) и да се правя, че шофирам. На 16 взех книжка.

Какъв шофьор си?

Зад волана съм спокоен и не нарушавам правилата на движение. Обичам да карам и да се наслаждавам на шофирането по много уважителен начин към всички участници в движението.

 

Все пак позволяваш ли си малки волности?

За мен да шофирам е истинско удоволствие, така че се наслаждавам през цялото време. Обичам да карам на места с красив пейзаж, през гори и планини. Често шофирам в района на Трансилвания в Румъния, защото ние с Corina много обичаме да ходим там.

Къде в Европа шофирането е най-приятно?

Може би Алпите от швейцарската страна. Бил съм там и преди, и пейзажът е наистина страхотен. Хората карат много добре и вероятно това са най-безопасните пътища в света.

Каква е разликата между начина, по който се кара в Европа и в Южна Америка?

Мисля, че в Европа хората са по-отговорни по отношение на шофирането, а и по-добрата инфраструктура на Стария континент прави нещата по-лесни и по-безопасни за шофиране. Да кажем, че в Южна Америка сме малко „по-диви“ като шофьори, но съвсем малко.

Какво мислиш за навлизането на електрически автомобили в живота ни? Това ли е бъдещето?

Мисля, че е страхотно да имаме възможност да караме електрически автомобили. Наистина това е бъдещето, ако искаме да сме отговорни и да полагаме грижи за околната среда. За съжаление, обаче, следващите поколения няма да имат възможността да се насладят на емоцията от истинското шофиране и няма да имат шанса да усетят силата на двигателя.

Имаш ли любими марки автомобили?

Като рок музикант, разбира се, Ferrari! Като обикновен градски шофьор харесвам най-вече японските коли. Карам Mazda CX5 и съм много доволен.

Каква музика слушаш, когато си в колата?

Всяко рок радио, което мога да хвана по пътя, или личния ми плейлист. За мен е много важно да слушам готина музика, за да се концентрирам… Не бих могъл да карам и да слушам нещо, което не е рок. Не мога да понеса някаква друга радиостанция. Направо ми гръмва главата.

Имаш ли любими групи и изпълнители специално за път?

Да, имам. Обичам да слушам Стиви Рей Вон, докато шофирам. Особено Pride and Joy, която звучи още по-яко, докато натискам педала.

Жените шофират ли добре?

Да, така мисля. Проблемът с жените е, че има твърде много мъже, които шофират наоколо, хахаха. Мъжете обикновено сме по-агресивни. Жените са по-толерантни и по- отговорни… Както във всяко друго отношение, нали?

Чувстваш ли се комфортно, когато те вози Корина?

Още не знам, тя кара шофьорски курсове в момента. Скоро ще се явява на изпит за книжка. Засега се справя отлично в практическите уроци, така че мисля, че ще бъде добър шофьор.

Кои са най-силните страни на дамите шофьори?

Както казах преди, отговорност и уважение на пътя. Жените не чувстват необходимост да карат със 100 км/ч в града, за да се покажат. Мисля, че по отношение на безопасността, те са по-добри. Така трябва да бъде.

Какво е общото между рока, любовта и бързите коли?

Емоция и страст, това е перфектното съчетание. Ако се замислите, най-популярните рок песни са посветени на пътуването и са направени да бъдат слушани по пътя… Highway Star, Born To Be Wild, Highway To Hell. Любимата ми е Death Alley Driver от Rainbow.

Когато си на турне, с какво предпочиташ да пътуваш?

Всъщност не ме интересува как се придвижвам, важно е пътуването да е безопасно и да мога да си почина.

Вълнуваш ли се от предстоящото концертно турне, планирано за май с Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски?

Да, разбира се, че се вълнувам да тръгна на концертна обиколка! Ще бъде страхотно! Новият албум The Creation е страхотен, невероятно силни песни и положителни послания. Продукцията ще бъде превъзходна, както обикновено, а легендарният барабанист Боби Рондинели се присъединява към турнето, така че мисля, че за феновете ще бъде приятно да видят двама членове на Rainbow на сцената да свирят заедно. Обещаваме ви забавление и радостни емоции! Нямам търпение!

 

Лукс от Китай!