Пътна полиция започва акция срещу неправилно пресичащи пешеходци!

  • Пътна полиция следи не само за нарушения на шофьорите, но и за неправилно пресичащи пешеходци Пътна полиция следи не само за нарушения на шофьорите, но и за неправилно пресичащи пешеходци

30 Jan 2021

Пътна полиция започва две нови акции. Едната ще бъде насочена срещу неправилно пресичащи пешеходци в населените места, а другата – към контрол върху скоростта на колите извън населените места.

"Новата полицейска операция е провокирана от анализа на данните за предходната, която приключи преди два дни. Установен е висок брой пешеходци, които пресичат неправилно по пътното платно. Заради това от събота до сряда (3 февруари) ще се проведе полицейска операция, насочена именно в констатиране и превенция по отношение на пешеходците, пресичащи неправилно, както и на водачите на МПС, които отнемат тяхното предимство", заявява Николай Крушарски от ГДНП, цитиран от БНР.

От Пътна полиция посочват, че за предходната акция, продължила пет дни, са санкционирани 640 неправилно пресичащи пешеходци, както и сто водачи, отнели предимството на пешеходците на пешеходни пътеки.

 

Много практичен и интересен!