Напълно затварят “Тракия” от 168 до 184 км заради ремонта между Чирпан и Стара Загора

  • Обходът е през Чирпан Обходът е през Чирпан

01 Feb 2021

От днес до 25 март участъкът от магистрала “Тракия” между 168 и 184 км в посока Бургас се затваря напълно. Това става, за да се ремонтира най-разбитият участък от магистралата, който е и най-ново изграден: между 2003 и 2007 г. Изпълнител e държавното предприятие “Автомагистрали”. До днес движението по магистралата се осъществяваше двупосочно в платното, в което не се работеше.

Докато ремонтът завърши трафикът в посока Бургас ще се отклонява по второкласния и третокласен път през Чирпан и село Плодовитово.

Цената на ремонта е 90 млн. лв. на платно, което е по-скъпо, отколкото е платено за изграждането на магистралата като нова, защото участъкът се определя като труден за работа, съобщава Дневник.

Ремонтът включва машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуваща настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа, обработка на пукнатини, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. Освен дейности по подобряване на експлоатационното състояние на асфалтовата настилка се предвижда подобряване на отводняването, полагане на хоризонтална пътна маркировка, монтиране на нови мантинели и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани 9 съоръжения, уточняват от АПИ.

Ремонтът започна през октомври 2020, три месеца след като в най-разбития участък от магистралата стана катастрофа с пет жертви. Общо ще бъдат ремонтирани 52 км, като целта е магистралата да бъде отворена преди началото на лятото.

 

Първородната Godzilla!