Всичко за новия Ford F-150 Raptor 2021 (Видео)

  • Галерия от 14 снимки на Ford F-150 Raptor 2021 Галерия от 14 снимки на Ford F-150 Raptor 2021

04 Feb 2021

Напук на всички иновативни хибриди, неми електромобили и фенове на малката Грета Тунберг, Ford представи новия, изцяло бензинов, F-150 Raptor 2021. И го направи на фона на музиката на Metallica и парчето Enter Sandman. Велико! Старата школа е още жива!

И така, това е новият F-150 Raptor. Който прилича адски много на стандартния F-150. И човек трябва да е по-наблюдателен, за да открие разликите. Те може и да не са толкова очебийни, но третото поколение Raptor крие много иновации.

От Ford все още не разкриват мощността на двойно-турбинирания 3,5-литров EcoBoost. Предишният Raptor разчита на 450 к.с., така че тук „конете“ трябва да са повече. Но надали ще са достатъчни да са конкурентни на мощния над 700 к.с. Ram TRX. От Ford много добре знаят това и скоро ще лансират версия с V8 двигател под името Raptor R. И тук има мистерия относно обема, но може да очакваме 5,2-литровия V8 компресор, който задвижва Ford GT500.

Изпускателната генерация на третата генерация 3,5 EcoBoost V6 е с активни клапи. Може да избирате между четири различни режима, всеки дразнещ ухото на класическия еко активист: тих, нормален, спортен и Baja. Режимите на шофиране пък са седем. Всеки един е регулира по определен начин обичайните неща, като чувствителността на газта, превключването на предавките, твърдостта на амортисьорите и т.н. И докато сме на тема задвижване е удобен момент да споменем, че скоростната кутия е 10-степенна автоматична.

Окачването на новия Raptor е напълно модифицирано, като са използвани компоненти на Fox. Отзад намираме 5-звенно окачване, супер дълги носачи и Panhard стабилизиращи щанги. С новите подобрения F-150 Raptor 2021 трябва да е по-гъвкав от предходния модел. Контактът с пътя е поверен на стандартни 35-инчови гуми, а опцията е по-големи 36 и 37 инча. Независимо кой размер гуми изберете, те ще са BFGoodrich KO2, които са категория All-Terrain.

Екстериорът на F-150 Raptor много напомня на своя предшественик. Но имаме по-различен преден капак, ревизирана муцуна, по-различно корито, както и нови щрихи. Отвътре приликите с интериора на “чистия“ F-150 са още повече. Тук-там се виждат някои оранжеви акценти, карбонови елементи и пера за превключване на предавките като при Shelby GT500.

Достигаме и до цената. Незнайно защо и тя остава неразкрита като мощността. Досегашният Raptor SuperCrew се продаваше на цени от 56 440 долара в САЩ плюс 1695 долара за доставка. Така че базовата цена на новия модел вероятно ще е около 60 000 долара или по-малко.

Лукс от Китай!