Петото поколение Pathfinder е мускулест гигант с осем места

  • 12 снимки на исполина от Америка 12 снимки на исполина от Америка

05 Feb 2021

Трите отвора в горната част на предната решетка да ви напомнят за нещо? Първият Pathfinder, класиката от 80-те. Новото пето поколение се завръща към корените си с по-остри ъгли в дизайна и повече офроуд възможности.

 

Все още няма подробности за европейската версия, но със сигурност Nissan се отърва от досадната трансмисия CVT, за да я замени с модерен 9-степенен автоматик. В Щатите ще се предлага 3,5-литров V6, у нас – все още не е ясно. Pathfinder ще разчита на няколко режима за движение (включително за извън пътя). На борда има места за до осем пътници, като всички те ще имат достъп до най-важния детайл в един съвременен автомобил - USB портове, за да си зареждат телефоните.

12,3-инчовият сензорен екран, който виждате на снимките, вероятно ще е част от серийното оборудване. Разточително е и останалото в интериора, типично по американски. Apple CarPlay и Android Auto са част от базовата версия, така че да синхронизирате телефона си със системата на колата.

На ниво подпомагащи водача системи откриваме адаптивен круиз контрол с всички модерни функции за полуавтономно движение.

В близките седмици би следвало да се появи повече информация и за европейската версия на японския американец.

Първородната Godzilla!