Да си направиш Lamborghini Countach

  • Галерия от 10 снимки на Lamborghini Countach реплика Галерия от 10 снимки на Lamborghini Countach реплика

09 Feb 2021

Отиваме в Тайланд. Без виза, PCR тест и ваксина. И се оглеждаме като заек в люцерна, защото може да срещнем много неща, които всъщност не са това, което изглеждат. Като например красиво азиатско момиче, което всъщност не е момиче по паспорт и има изненаденица в гащите си. Кофти работа, но има и други подобни. Ето ви Lamborghini Countach, което е толкова Lamborghini, колкото момичетата са момичета в баровете на Пукет и Патая.

Та накратко това т.нар. Lambo Countach си е чиста реплика. И на пръв поглед изглежда доста добре. Стига да не вземете снимка на заводски екземпляр, сглобен във фабриката в Сант‘Агата Болонезе, защото делото на Бийм Сараньо е колкото близо, толкова и далеч от оригинала. Тайландецът, стоящ зад този проект е местен актьор и автомобилен състезател, живеещ в Банкок. Когато не е на пистата, той се занимава с някой от многото си проекти. Неговото работно мото е “Built from Passion, Nothing is Impossible“.

Бийм Сараньо е почти готов със своето Lamborghini Countach. Целта му е да конструира реплика, достойна за изложение като SEMA в Лас Вегас.

За да създаде така желания Countach тайландецът взима части откъде ли не. Шасито е от Hyundai Tiburon, което в Европа се води Coupe. Двигателят е свален от Lexus SC400 и е средноразположен 4,0-литров бензинов V8. За малко повече епичност* (несъществуваща дума като срутище) моторът 1UZ-FE е оборудван с чифт турбини Garrett M. Скоростите пък са от Subaru Impreza WRX STI Version 6. Трансмисията е 5-степенна механична с предаване към задните колела. Използвани са компоненти и от друга японска кола – окачване от Nissan Skyline.

Крайният резултат е „облечен“ в състезателната разцветка на Marlboro, с каквато нито един пистов Countach не е излизал. Но пък привлича очи.

За сравнение добавяме две снимки на истинско Lamborghini Countach във вариант 5000 QV. Само за сравнение, не убивайте тайландеца.

Ето го отпред.

И отзад.

Приликите и разликите оставяме на вас.

Много по-добра от предишната?