Алонсо е блъснат от кола, докато кара колело (обновена)

  • Фернандо Алонсо е в болница след инцидента, като официално не се съобщава дали травмите са сериозни, но повечето медии твърдят, че става въпрос за фрактура на челюстта и пилотът ще се възстанови до 28 март, когато започва сезонът Фернандо Алонсо е в болница след инцидента, като официално не се съобщава дали травмите са сериозни, но повечето медии твърдят, че става въпрос за фрактура на челюстта и пилотът ще се възстанови до 28 март, когато започва сезонът
  • Алонсо често караше колело и докато беше в екипа на Ferrari Алонсо често караше колело и докато беше в екипа на Ferrari

12 Feb 2021

ОБНОВЯВАНЕ: Беше официално потвърдено, че Алонсо е претърпял успешна операция на челюстта и ще остане в болницата в Берн две седмици. Очаква се след това мой да може да поднови подготовката си за новия сезон и да участва в първия кръг от шампионата на 28 март!

- - -

Готвещият се за завръщане във Формула 1 Фернандо Алонсо е пострадал при катастрофа с колело в района на Лугано, Швейцария, съобщи Gazzetta dello Sport. Испанецът е тренирал за издръжливост с велосипед, когато е ударен от автомобил. Засега е потвърдено единствено, че двукратният световен шампион е в съзнание и в сравнително добро състояние, като различни източници съобщават противоречаща си информация: от минимални травми до счупена челюст и зъби, без да има официално съобщение. Раное да се каже дали пилотът ще успее да се възстанови за първия старт от сезона в Бахрейн на 28 март. Със сигурност обаче тренировъчната му програма ще бъде сериозна засегната.

Алонсо трябва да се завърне в спорта с отбора на Renault, с който спечели и двете си титли. Тази година френският тим ще носи името Alpine.

 

Много практичен и интересен!