Huawei започва да прави коли!?

  • След Apple, сега се появиха слухове за електрическа кола от Huawei След Apple, сега се появиха слухове за електрическа кола от Huawei

27 Feb 2021

Според Reuters китайският технологичен гигант Huawei се насочва към нов бизнес – автомобилния. Неназовани източници твърдят пред Reuters, че Huawei ще представи първия си модел още през тази година. Гамата, твърди информацията, ще се състои от разнообразни модели, като всички те ще бъдат изцяло електрически. 

Всъщност Huawei от поне година търси начин да разшири бизнеса си, за да се възстанови от икономическия удар заради американските санкции и забраната за търговия със САЩ.

Подготвяната гама електромобили ще бъде в масовия сегмент, се казва още в съобщението. За производството е говорено с двама от най-големите китайски играчи – Changan (който освен много китайски модели произвежда също Ford Mach-E и някои модели на Mazda) и BAIC (който пък произвежда модели на Hyundai и Mercedes за местния пазар).

Засега Huawei отрича да подготвя собствен автомобил, но това може просто да значи, че моментът за официално съобщение не е дошъл. Следим темата!

Припомняме, че Apple също проявява сериозен интерес към автомобилната индустрия, макар засега да няма официална информация дали да очакваме реална кола или само технологично партньорство с автомобилни производители.

Когато снимахме това видео на Panamera с телефоните Huawei, не очаквахме, че толкова скоро може да говорим за снимане на коли Huawei:

 

 

Първородната Godzilla!