Мъж ограби банка с BMW под наем и после си го купи


18 Mar 2021

Историята в следващите редове не е дело на Люк Бесон и главният герой в нея не се казва Франк. Тя е напълно реално, но може би е повлияна от излезлия през 2002 г. филм „Транспортер“, защото има много допирни точки с френския екшън с Джейсън Стейтъм.

Мъж от Тексас взе под наем BMW, след което ограби местна банка, а с откраднатите пари се върна в автокъщата, за да плати колата в брой. Страхопочитание към мозъчната сила, измислила този гениален план! Който за съжаление на 50-годишния Ерик Уорън, леко се провали. Ама съвсем леко.

Историята заслужава екранизация, така че Люк Бесон може да черпи вдъхновение от нея. Всичко се случва в лятото на 2019 г. На 7 юни чернокожият Ерик Уорън почти финализира сделка за закупуване на черно BMW, като заплаща такса да вземе колата под наем и да я покара. След което отива с баварския автомобил до набелязана от него банка. Приближавайки се към касата си слага на главата хартиена торба и мълчаливо подава на касиерката бележка с намеренията си. Написаното на хартийката гласи: „това е шибан обир. Изиграйте ме и ще умрете. Искам 10 000 долара в банкноти от 50 и 100 долара, имате 1 минута или ще ви убия“.

След като оставя бележката на касата, той изважда въздушен пистолет, пребоядисан, за да изглежда като истинско огнестрелно оръжие. Банковият обир е успешен и нахлузилият хартиен плик на главата си мъж се качва в наетото BMW. Героят в тази история се връща в автокъщата и плаща 3000 долара като първоначална вноска за колата.

Докато финализират документите служителите на автокъщата получават телефонно обаждане. Колата, с която наблизо е извършен банков обир, съвпада с описанието на продаваната от автокъщата кола, която Ерик в момента купува. Последва обаждане в полицията, която идва и арестува на място нещастния обирджия.

При ареста полицията открива в Уорън 5086 долара в брой, както и реалистично изглеждащия въздушен пистолет. Героят в тази история оставя пръстови отпечатъци и ДНК следи по бележката в банката. Така че на властите не им се налага да се правят на Хорейшио.

През август 2020 г. Уорън се признава за виновен за банковия обир. А тази седмица е осъден на мимималните за такова деяние 20 години федерален затвор.

Лукс от Китай!