Над 80 суперколи са изгорели в пожар в Англия

  • Галерия със 7 снимки от унищожените коли Галерия със 7 снимки от унищожените коли

19 мар 2021

Изоставените суперколи във ферма са тъжна тема, но какво ще кажете за изгорели суперколи във ферма? При това съвсем не говорим за изоставени машини, а за гараж, приютил десетки суперколи в отлично състояние. 

Досега се знаеше малко за мистериозния пожар, разразил се на 14 декември 2020 в селцето Оувър Поувър в графство Чешър, Северозападна Англия. Изглежда разследването вече е приключило, като изводите са, че пожарът е предизвикан умишлено.

В него са унищожени не по-малко от 80 луксозни и суперколи, сред които многобройни модели на Porsche, Jaguar, McLaren и Ferrari, включително едно от 500-те произведени LaFerrari и също толкова рядък McLaren Senna. При това въпросните Ferrari и McLaren съвсем не са най-редките коли, унищожени от пожара. В халето се е пазел също Jaguar XJ220, от който са произведени едва 281 екземпляра, а също E-Type и Ferrari 250 GTE.

Сред колите, съхранявани в гаража, и унищожени напълно, са също Aston Martin AMV12S, Aston Martin Zagato, BMW M2, Fiat 695 Biposto, Ferrari 355 Fiorano, Ferrari 360 Spider, Ferrari 599GTO, Ferrari F12tdf, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari Pista, Ferrari 812SF, Lexus LFA, McLaren 650S, McLaren 675LT, Porsche 991 Endurance Cup, Porsche CGT и един трактор Lamborghini.

Дори застраховката да покрие финансово подобни загуби, то някои от колите са незаменима част от автомобилната история.

 

Коментирай

Sending ...