Мартин Чой ще участва в тренировките за “24 часа на Льо Ман” на 30 и 31 март


24 Mar 2021

Мартин Чой, единственият българин в “24-те часа на Льо Ман”, замина за пистата “Сарт”, където следващите вторник и сряда ще се проведат тренировките преди първия кръг на Световния шампионат за издръжливост на FIM.

На 17 и 18 април Чой ще участва в “24-те часа на Льо Ман” за шести пореден път, като за втора година ще бъде във френския екип Energie Endurance 91, като ще си партнира с братята Кристиан и Федерико Наполи с мотор Kawasaki.

„Нямам търпение да започнат тестовете и да бъда на пистата. Здрав съм, бих казал и в много добра спортна форма. Не съм спирал да тренирам двуразово през последните месеци и съм готов за началото на сезона. Огромни благодарности към моя основен спонсор ЕКО България, без които нямаше да участвам. Също така и на министерството на младежта и спорта в лицето на Красен Кралев. Предстоящите тестове ще бъдат на 30 и 31 март в рамките на шест часа всеки ден. Ние имаме добра стиковка с братята Наполи и силно се надявам да направим добри резултати”, сподели Чой, цитиран от БНР.

През миналата година Чой и братята Наполи завършиха 12-и в своя клас SuperStock 1000, като завъртяха 741 обиколки на пистата “Бугати” в инфарктно състезание с много падания заради дъжда.

Текст: Иван Войков

 

Първородната Godzilla!