Google Street View отново пуска колите си да снимат България

  • Първите снимки на Google Street View у нас са от 2012 г. Първите снимки на Google Street View у нас са от 2012 г.
  • Услугата бе официално представена у нас през 2013 г. Услугата бе официално представена у нас през 2013 г.
  • Карта с покритието на Google Street View по света. Тъмно сините страни са най-добре покрити, следват светло сините и зелените, а сивите са без покритие Карта с покритието на Google Street View по света. Тъмно сините страни са най-добре покрити, следват светло сините и зелените, а сивите са без покритие

25 Mar 2021

От 26 март Google отново започва да обикаля по пътищата на България, за да обнови снимките в базата си данни Street View. Изображенията се актуализират постоянно, като България е сред страните с най-добро покритие в световен мащаб. Въпреки това много от снимките в България, са доста остарели и са от първите обиколки на колите на Google през 2012 г. Погледнете някой от бързо развиващите се квартали в столицата, Кръстова вада, например, и ще добиете представа.

Тази година маршрутът на автомобилите на Google ще мине през София, Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич, Кюстендил, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Пловдив, Хисаря, Асеновград, Смолян, Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали, Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Тервел, Русе, Свищов, Плевен, Ловеч, Луковит, Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево, Шумен, Търговище, Разград, Котел, Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй и Лом.

Google скрива лицата на хората и регистрационните номера на колите преди да публикува изображенията.

Колите на Google Street View са заснели пътищата по почти целия свят, като сиви петна на картата остават само страните от Централна Африка, някои държави в Близкия Изток, както и отделни изключения като Суринам и Северна Корея.

Текст: Иван Войков

 

Първородната Godzilla!